نشریه علمی - پژوهشی مرتع و آبخیزداری
بررسی شاخص‎‌‎های کیفیت علوفه گونه‎‌‎های مهم دارویی اسانس‎‌‎دار در مراتع استان خراسان‎‌‎رضوی

رضا یاری؛ مسلم رستم پور؛ سیده محبوبه میرمیران

دوره 77، شماره 3 ، آبان 1403، ، صفحه 253-263

https://doi.org/10.22059/jrwm.2024.367142.1731

چکیده
  برآورد‎ ‎ارزش‎ ‎غذایی‎ ‎علوفه‎ ‎یک‎ ‎جنبه‎ ‎اصلی‎ ‎مدیریت‎ ‎دامدر مراتع محسوب می‎‌‎شود. باتوجه به اینکه گیاهان دارویی سهم عمده‎‌‎ای در ترکیب پوشش گیاهی ‏مراتع دارند، بنابراین این پژوهش با هدف تعیین ارزش غذایی 9 گونه گیاه دارویی در دو مرحله رشد رویشی و گلدهی در مراتع استان خراسان‎‌‎رضوی در ...  بیشتر

تغییر کیفیت علوفه گونه های مورد چرای شتر در منطقه مرنجاب

حمید رضا ناصری؛ ناطق لشکری صنمی؛ سید علی صادقی سنگدهی

دوره 71، شماره 4 ، اسفند 1397، ، صفحه 1099-1109

https://doi.org/10.22059/jrwm.2018.264225.1292

چکیده
  به منظور تأمین احتیاجات غذایی حیوانات و تولید پروتئین حیوانی، نیاز به تنظیم جیرۀ متعادل و برنامۀ غذایی صحیحی می­باشد که این موضوع خود بر پایۀ شناخت درستی از مواد غذایی علوفه استوار بوده و از طریق تجزیه و تعیین مواد مغذی امکان­پذیر است. پژوهش حاضر با هدف بررسی و مقایسۀ کیفیت علوفۀ 7 گونۀ گیاهی مورد چرای شتر شامل Nitraria schoberi، Smirnovia iranica، ...  بیشتر